Nyt saatiin luotua meillekin oma blogi, tänne päivitellään sitten viimeisimpiä kuulumisia ja tekosia..

Käytiin Pepitan kanssa treenaamassa agilitya kuukauden tauon jälkeen, siihen nähden meni oikein mallikkaasti! Kentällä oli taas vieraita hajuja ja nehän houkutti, vei Pepitan keskittymisen ja kirsun mennessään..
       Kasasin kentälle Pepitan epävarmimmat esteet ensi viikon agilitykurssia ajatellen. Lämmittelyn jälkeen otettiin pussia, keinua ja rengasta yksitellen. Pepitasta huomasi, että se halusi vähän haastetta - tiukkoja kurveja ja irtoamisia. Peppi suoritti kaikki esteet puhtaasti; halusi sillä kertoa, että aloittelijoiden jutut on virran haaskausta ja niinpä hain lisäksi muutaman hypyn ja kasasin helpon radan.
       Tehtiin rata kaksi kertaa täysin puhtaasti ja oltiin molemmat tyytyväisiä. Annoin koiran huokaista ja lisäsin vaikeustasoa. Toisen radan keskellä oli hidaspätkä, jossa piti olla tarkkana. Tein sen Pepitaa ajatellen, ohjauksen osalta melko helppo, mutta vaati koiralta tarkkaavaisuutta.
                 Vaikeus teki tehtävänsä - aluksi rata onnistui, paussin jälkeen hitaalla pätkällä Pepita ei jaksanut enää keskittyä kunnolla ja rupesi sähläämään omiaan.. Lopuksi otettiin ihan uudella asenteella - hirmuisesti kannustamista ja oikein selvällä ohjauksella - ja saatiinkin lopuksi rata onnistumaan puhtaasti! Hyvä Pepita! :)


Sebastianille ei sitten kuulukkaan ihan niin hyvää.. Ukolla on jo toista kertaa anaalirauhaset täynnä ja tulehtuneet, Sepe on ollut antibioottikuurilla viikon päivät. Runsaan suihkuttelun, rasvailun ja hyvänä pidon ansiosta tulehdus on jo alettu voittaa. Ylihuomenna pitää soittaa eläinlääkärille koiran tila - nähtäväksi jää, riittääkö maanantaiksi lyhyempi aika tyhjennyksellle vai pitääkö rauhaset leikata pois kokonaan.