Eilen illalla tuli puhelu Kajaanista, vuosikas keskikokoinen musta uros tarvitsi kiireesti trimmaajaa. Sen trimmaaja olikin peruuttanut ja sunnuntaina olisi näytön paikka näyttelysssä-Kajaanista ei löytynyt siihen hätään näyttelytrimmausta tekemään rupeavaa trimmaajaa. Villakoirakerhon ihmisten kautta heille oli annettu minun numero ja niimpä päätin tarttua tilaisuuteen.

En ollut koskaan aikaisemmin trimmannut mustaa, saati sitten erikokoista. Jännitti jo eilen illalla, bonuksena oli vieläpä se, että koiralla olisi kehään meno seuraavana päivänä.

Aamulla laittelin kamat valmiiksi ateljeehen, tarpeeksi kohdevaloja ja lämmitystä. En tiennyt miten vaikea musta väri käyttäytyisi valon kanssa, mutta sitä olikin yllättävän helppo leikata. Turkki oli mukavan tiheää, eikä musta aiheuttanu samanlaista ''värisokeutta'' kuin valkoinen. Mustasta erotti myös paljon helpommin linjat ja leikkausjäljen. Edes koiran suurempi koko ei tuottanut ongelmaa, joskin pöytä meinasi käydä liian pieneksi.

Mustan trimmaaminen oli kuitenkin vähän erilaista kuin valkoisen, värillä näyttää todellakin olevan väliä. Sain lisää kokemusta ja toivottavasti lopputulos miellytti myös Kärjen perhettä! :) Kolmituntinen urakka huipentui tukan laittoon, opetin myös korvamuovien käytöstä.

Trimmaaminen on mukavaa! :)